Gå ikke glip af... Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Spritnye blomsterløg
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • Årets nye blomsterløg.
  • Hvilke tulipaner, der holder i årevis.
  • Hvordan du dyrker safran.
  • Flere sjældne delikatesser til haven.
  • Tommelfingerregler.
  • Populære pinseliljer.
  • Hvordan du undgår en ukrudtsfyldt forårshave om 6 mdr.
 
 

Disse tulipaner holder

Tulipaner, som kommer igen
 
Nogle af de tulipaner, vi køber i dag, er så smukke- men også så forædlede, at vi kun oplever dem fuldkomne overdådige første sæson. Sæsonen efter, bliver de måske mindre eller mindskes i antal. Det kan hjælpe på situationen, hvis du tager løgene op efter sæsonen, tørrer dem og lægger dem igen til efteråret. Ellers må du bare nyde dem, mens tid er, og SÅ dyre er de nu heller ikke.
 
Men ellers skal du gå efter "genbrugstulipanerne". Disse har ry for at komme igen år efter år, og kan endda finde på at formere sig, så du får endnu flere. Men hvilke skal du så vælge?...
 
Se genbrugstulipanerne her...

Sådan dyrker du verdens dyreste krydderi Safran

Ægte safran
Dyrker du de smukke lyselilla safrankrokus, kan du både nyde blomsterne med øjnene og de røde støvdragere i maden. Den Safran, som du kan købe i butikkerne, høstes nemlig fra denne slags krokus.
 
Modsat andre krokus blomstrer safrankrokus i efteråret, og her klipper du forsigtigt de røde støvdragere af (ikke de gule, som du også ser på billedet) og lader dem tørre på et stykke papir. Når de er tørre, hælder du dem på glas med låg og opbevarer dem mørkt. Sørg for, at glassene ikke har indeholdt lugtende ting som rødkål eller oliven, da lugten frigives til dit dyrbare safran. Når du har samlet 1 kilo, kan du sælge det for 30-70.000 ;)
 
Safran bruger du i bagværk, suppe eller måske paella, hvor kun en smule af det giver meget smag og flot gul farve til retten.
 
NB. Du kan også finde mange andre fine Krokus i butikken her.
 
 
Se alle vores forskellige Krokus...

Flere sjældne delikatesser til haven

Sjove frø til haven
 
Foruden safran, ægte kaviar, japanske kobebøffer og trøfler, ligger østers også i den pebrede ende af delikatesselinjen. Jeg kan ikke hjælpe dig med nogle afdelene, men måske smager det lidt af fugl, når du dyrker den sjældne Østersblad i haven. Den hedder også (lidt mindre delikatesseagtigt) Hestetunge, og den får kødfulde lækre blade, som du kan bruge i madlavningen.
 
Østersblad skal sås nu her i de køligere måneder, og jeg ved ikke, om det senere lykkes mig at skaffe frø til den igen.
 
Vil du prøve nu, mens den er her?
 
Læs mere...

Alt for populære Pinseliljer

Blomsterløg, der kommer igen
Påskeliljer og pinseliljer er modsat tulipanerne nogle af de løg, som trofast kommer igen år efter år og formerer sig med tiden.
 
Den ekstremt populære Actaea pinselilje har jeg desværre kun fået halvdelen hjem af i år, da leverandøren ikke kunne fremskaffe flere. Det er jo ikke kun her, at den er populær.
 
Så havde du den i tankerne, så stop tankestrømmen og red dig lidt af den i stedet.
Se alle narcisserne...

Efterafgrøder fremfor ukrudt

I stedet for ukrudt
Det kan være næsten uoverkommeligt at skulle i haven til forår, hvis man først skal begynde med at rydde op fra sidste sæson. Bruge dage eller uger på at fjerne gammelt overvintret ukrudt.
 
Jeg kender det desværre selv alt for godt.:(
 
Men de steder, hvor jeg får sået grøngødningsfrø efter høst, tager det ingen tid næste forår at rive de nedvisne grøngødningsplanter sammen og kultivere dem ned i jorden. Og jorden er lækker og samarbejdsvillig nedenunder. Du kan tydeligt mærke forskel, når efterafgrøderne har klaret arbejdet for dig.
 
Du kan stadig nå at så flere af dem som f.eks.
 
 
Læs mere...

Tommelfingerregler

Se alle
  • Læg blomsterløg i en dybde af 3 gange løgets størrelse.
  • Brug evt. løgbakke, hvis der er problemer med sultne dyr.
  • Det er ofte flottere med 3 ens poser løg end 3 forskellige.
  • Vend gerne nogle af tulipanløgene på hovedet og forskyd dermed blomstringen. (Dette gælder ikke alle andre blomsterløg)

2020 nyhederne - Vil du vælge sidst?

Se dem alle
Har du fået lyst til at få lagt nogle blomsterløg, så vær med til at vælge først. Der er masser af fristende smukke løg, og der er noget til alle haver og terrasser. Den yndige tulipan her hedder f.eks. Danceline, hvis du skulle finde på at spørge. Den er ikke i den billige ende, men efter min mening alle pengene værd.
Se alle nyhederne...
Smugkig til Facebook
Husk at Frøbutikken også er på facebook. Det ville være så dejligt, hvis du ville synes godt om os derinde. Er du ikke selv på Facebook, kan du alligevel følge med i de tips, indfald, nyheder og tilbud, der rystes ud her.
 
Følg med på Instagram
Frøbutikken finder du nu også på Instagram. Vil du følge med her? Det ville virkelig være glædeligt.